El resultat de la  gestió del PP durant 4 legislatures: un poble embargat de noves inversions durant més de 10 anys


 

La memòria era verda i se la va menjar un burro i això és el que li ha passat el Partit Popular de Vilafamés, quan diuen i afirmen que la seua gestió econòmica ha estat ben feta. Diuen ells, que van sanejar els comptes municipals i que a més van estalviar, però és clar que han perdut la memòria, perquè no recorden que van ser ells, els que van malbaratar els nostres diners, ja que són ells els que han governat a Vilafamés durant els últims 19 anys. En el moment diuen què han sanejat l’Ajuntament i què han amortitzat la gran quantitat de préstecs que hi havia pendents, amb aquesta afirmació estan reconeixent que hi ha hagut un gran forat a les nostres arques i que el seu partit, ha fet una mala gestió dels diners públics quan ha estat al govern municipal.

Si ens remuntem a 2007 per fer memòria, el mateix “ex alcalde”, José Pons, no va tindre cap problema en reconèixer durant el plenari del 25 d’abril de 2013, que en 2007 el mateix PP va deixar un forat de “800.000 Euros en despesa corrent del dia a dia”. Xifra que s’ha de sumar al que es devia aquell any en els nombrosos préstecs bancaris, la qual ascendia al voltant d’ 1.200.000 Euros. La mateixa Sra. Alcaldessa (Lluïsa Oliver) en un plenari va dir en aquestes paraules: “ha existido un mal control en el gasto, ahora tenemos que apretar el cinturón”.

Durant tots aquests anys el PP no ha dubtat en dir que l’Ajuntament de Vilafamés gaudia d’una economia sanejada, només cal que mireu el programa electoral de 2011, però la situació era ben distinta, es devien molts diners. Pel que fa als préstecs, alguns han estat necessaris, com per exemple el que es va demanar per comprar la casa-cova Matutano, però d’altres han estat totalment injustificats. El govern del PP de Vilafamés ha arribat a demanar un préstec per tal de pagar despeses, per tal de pagar factures als proveïdors.

La memòria era verda i se la va menjar un burro, i a més la “burra” ens la volien vendre tots els anys al tancament dels pressupostos, quan ens deien que teníem romanents i que ens sobraven diners. Però no recorden ells, o no volen recordar, que si sobraven diners, era per tots els projectes en infraestructures que estaven inclosos en els pressupostos anuals i que no executaven. I des de Madrid a partir de 2011 es va obligar a què els romanents anaren a pagar els préstecs que teníem, mitjançant la coneguda llei “del techo de gasto”. I aquesta és l’única raó per tal que avui no tinguem cap deute pendent. Així que de gestió poca han fet, han estat obligats a pagar el deute que ells van generar en els anys anteriors.

El resultat d’aquest deute ha sigut, un poble embargat. Durant els darrers 10 anys, han tingut el poble sense cap nova infraestructura. Mentre altres pobles anaven construint serveis necessaris per als seus veïns, Vilafamés estava paralitzat. Només cal passejar pel poble i veure el dèficit que tenim en infraestructures. Les poquetes obres que han fet ha sigut gràcies a les subvencions de l’Estat, de la Generalitat o de la Diputació. O bé, si no hi havia subvencions carregant amb impostos els veïns per arreglar els seus carrers.

I tampoc ens val que diguen que no hi havia diners per a fer res, per què això és fals. Vilafamés haguera pogut fer obres necessàries per als seus veïns, com un multifuncional, un saló per a xerrades, però el PP no ha sabut, o el que és pitjor no s’ha preocupat en saber-ho. Hagueren pogut fer aquestes infraestructures, per què l’ anomenada llei del “techo de gasto”, es podia trencar, sempre que es fes una obra sostenible, com haguera pogut ser el Camp de Gespa artificial, que per cert el PP portava prometent des de fa ja més de 10 anys!

Des del nou equip de govern, format a partir del Pacte del Batle, sabem que tenim molta feina al davant hem de recuperar els 10 anys perduts per aquesta mala gestió que ha embargat el nostre Poble. De moment, ja estem arreglant el patí d’infantil d’escola, ara començarà la primera fase del camp de futbol i en estiu tenim pressupostat fer el pati gran de l’escola. També farem un parc per als menuts al jardí que hi ha al costat dels jubilats i arreglarem les escales de davant la caserna de la Guardia Civil. Tots aquests projectes són nous i han sigut redactats en el que portem de legislatura, i això que únicament fa 8 mesos que estem gestionant el nostre benvolgut poble.

Dejar un Comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *