Els socialistes de Vilafamés impulsaran una plataforma on line de transparència i un Consell Participatiu obert

DSC_0028_4928x3264 - copiaAbel Ibáñez, candidat a l’alcaldia, es compromet a publicitar contractes i factures municipals i a establir uns pressupostos participatius

El programa de govern amb el qual els socialistes de Vilafamés demanen la confiança als seus veïns i veïnes el pròxim 24 de maig inclou mesures per a afavorir la transparència i la participació ciutadana amb l’objectiu que els veïns i veïnes coneguen l’activitat municipal de primera mà i puguen proposar iniciatives. Les mesures se centren en la creació d’un portal de transparència, la instal·lació de panells d’informació ciutadana i l’impuls d’un Consell Participatiu.

“Una de les nostres primeres decisions serà just la contrària de la qual va prendre José Pons com a alcalde, que va ordenar als funcionaris que no lliuraren a l’oposició cap document sense que passara per les seues mans pel que poden passar mesos entre que ho demanes i t’ho faciliten. Nosaltres impulsarem una plataforma de democràcia participativa on line i crearem un Consell Participatiu per a donar el màxim de publicitat a l’activitat municipal. Nosaltres volem governar per a tots els veïns i veïnes i volem comptar amb ells”, argumenta el candidat a l’alcaldia de Vilafamés, Abel Ibáñez.

La plataforma de democràcia participativa on line es basarà en la utilització d’eines open source “amb l’objectiu de facilitar el màxim d’informació, canalitzar les peticions dels ciutadans, a més de servir com a mitjà de consulta”. Però també “s’utilitzarà com a eina per a la publicació de factures i altres documents municipals per a fomentar una política transparent” enfront de la “opacitat” com a manera de fer política per part del PP i que ha generat casos poc ètics com el pagament de 10.121 euros a l’empresa de disseny del germà de l’alcalde en factures que ni tan sols han passat per ple.

La política de transparència no es quedarà en l’àmbit on line ja que també s’instal·laran panells en llocs estratègics de Vilafamés perquè qualsevol veí o veïna puga la consultar la informació. “Per a nosaltres és un exercici de responsabilitat democràtica i de regeneració, que és el que demanda la societat”, subratlla Abel Ibáñez. “Estem ací per a tractar de resoldre els problemes dels ciutadans, i açò s’aconsegueix fomentant la participació i escoltant als veïns”, afegeix.

Aquestes mesures es complementaran amb la creació d’un Consell Participatiu en el qual estiguen representades les diferents associacions de Vilafamés i que serà el fòrum per a debatre assumptes d’interès i on es decidisquen les inversions corresponents als pressupostos participatius, “que també impulsarem els socialistes”. Ibáñez apunta que “anem a treballar per Vilafamés amb total transparència, on totes les decisions seran accessibles per als nostres veïns i veïnes”.

Dejar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *